МБАЛ – Мадан осъди РЗОК в Смолян

Общинската болница в Мадан осъди РЗОК - Смолян, за 50 000 лева. Делото е спечелено във Върховния административен съд и не подлежи на обжалване.

„Решението от април тази година е окончателно, но Здравната каса досега не ни е изплатила средствата, които ни дължи за извършена лечебна дейност”, заяви управителят на лечебното заведение д-р Стефан Хаджиев.

Болничната управа вероятно ще бъде принудена да потърси съдействието на съдия-изпълнител, за да си получи вземанията.

МБАЛ - Мадан за разлика от други лечебни заведения няма никакви дългове към доставчици на медикаменти и консумативи. Всички разходи до май месец са разплатени. Това станало възможно с получените 80 000 лв. за извършена надлимитна дейност в периода август-декември 2010 г.

„Не смятам, че разпоредбите, които спускат от НЗОК и рестрикциите, на които ни подлагат, са законни”,коментира д-р Хаджиев.

„Действа се съвсем неадекватно спрямо нас. Някой беше решил, че трябва да бъдем закрити и не ни разрешаваха да сключим договори по клинични пътеки за водене на раждания в акушеро-гинекологичното отделение и за лечение на деца в детско отделение. Атаката към нас беше на основание, че сме близо до Смолян и до Областната болница. Два месеца ни разиграваха, накрая ни разрешиха да лекуваме децата от града и селата - това беше направо абсурдно, всяко болно дете да бъде изпращано в смолянската болница. Сега ще трябва да съдя Здравната каса и за пропуснати ползи за този период”, допълни още той.

Болницата все пак е съхранила основните отделения - травматология и хирургия, отделение Уши, нос, гърло”, акушеро-гинекологично, детско, неврологично и вътрешни болести. Отделението по офталмология обаче е закрито.
 

Потребителски вход