ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА МОБИЛНОСТТА В МАДАН

За поредна година децата от ДГ„Елица” гр. Мадан се включиха в отбелязването на Европейската седмица на мобилността, чиято цел е да насърчава умното придвижване и използването на устойчива мобилност, чрез пешеходно и велосипедно придвижване за по-чиста околна среда и по-здравословен начин на живот. Организатори на инициативата са община Мадан /МКБППМН/, ДГ „Елица” и РУ- Мадан.
Децата демонстрираха знанията си за безопасно придвижване в градска среда, начините на правилно пресичана на уличното платно, спазване светлините на светофара и умело управление на велосипеди, тротинетки и ролери, като алтернативен метод за придвижване. Представители на РУ-Мадан разясниха на най-малките пешеходци правилата за безопасно движение по пътищата. Малчуганите изявиха и художествените си таланти с пъстри рисунки върху асфалт на тема „Безопасно ходене и колоездене” под мотото „Върви с нас”. Инициативата завърши с тематичен музикален поздрав от децата.
Хасан Мехмедалиев - Началник отдел „Образование култура и хуманитарни дейности” връчи предметни награди на най-малките жители на общината, като им пожела активно да използват алтернативните начини на придвижване – ходене пеша и колоездене.

Потребителски вход