ВТОРО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛА НА РОДОПСКИЯ КРИСТАЛ

Сдружение „Деца със специални потребности” – гр.Мадан за втора поредна година организираха „Фестивал на Родопския кристал”, пред сградата на Общинска Администрация по време на празника на града и честването на Деня на миньора в гр.Мадан / 24-25 август 2018 г./.

Доброволците /част от които, със специални потребности/ от Турция, Македония и Испания в продължение на два месеца изработваха рисунки, произведeния на изкуството, сувенири, бижута и др. предмети от кристали, като по време на изложението ги подредиха в своеобразна изложба.

На фестивала се отзоваха и част от местните колекционери на кристали и минерали, които представят своите колекции от страната и чужбина.

Голям интерес към фестивала проявявиха жителите и гостите на гр.Мадан и отзивите са много добри за организацията и инициативата на сдружението.

Проектът е продължение на първия проект «Изкуството – мост между различията” и има за цел да установи активно социално участие на младите хора със специални потребности, както и да организира и проведе втория фестивал на „Родопския кристал”. От една страна основната цел на проекта е акцентиране върху социалното равенство и интеграцията на хората със специални нужди, чрез включването им в различни иновативни инициативи, но от друга страна - проекта предвижда организирането на фестивала на родопския кристал да стане традиция за гр.Мадан и с това да бъдат привлечени туристи към града. Така, чрез новата инициатива с подкрепата на Община Мадан, читалище Иван Вазов” и ЦСРИ „Детелина”, младите хора със специални потребности да усвоят нови знания и умения и да намерят форма за трудова дейност.

С реализирането на проекта сдружението се стреми да осигури интереса на младите хора към ЕДС и техния достъп до всички възможностите на програма "Еразъм +".

Потребителски вход