ЗАПОЧНА ДЕМАРКИРАНЕТО НА ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ В МАДАН

По разпореждане на прокуратурата започнаха да премахват червения цвят от пешеходните пътеки в Мадан.
По повод информацията, че в Мадан има незаконни пешеходни пътеки, от общината уточниха, че голяма част от пешеходните пътеки са създадени и боядисани в червено-бял цвят с единствената цел да се гарантира безопасността на хората, освен това в зимни условия- червеното е доста по-добре отличим от белия и черния цвят, а и почти из цяла Европа червеният цвят е предпочитан за обособяване на пешеходна пътека. Според промените в закона, обаче общините могат да получат глоби до 7 хиляди лева за пътека, ако не се адаптират към правилата – черно-бели зебри с надпис „Погледни“.
За подмяна на пътната маркировка се използва демаркираща машина, която ще трябва да изчисти досегашното покритие на пешеходните пътеки, а след това те ще бъдат приведени в класическите цветове – черно-бели.
В разпореждането е посочено още да бъде премахната и пешеходната пътека в един от най-натоварените участъци в централната част на града, намираща се срещу централната спирка.
Въпреки желанието на ръководството, пешеходните пътеки да бъдат по-забележими с цел повишена безопасност на пешеходците и водачите на МПС-та и въпреки, че ще бъдат изразходени не малко непредвидени средства, общината вече предприе необходимите действия, 13-те пешеходните пътеки от общинската пътна мрежа, да бъдат в съответствие с изискванията на наредбата за сигнализация на пътищата с пътна маркировка.

Потребителски вход