ОФИЦИАЛНО ОТКРИХА ОБНОВЕНИ ДВЕ ОТДЕЛЕНИЯ В МБАЛ “ПРОФ.Д-Р К.ЧИЛОВ”

Две напълно ремонтирани и новооборудвани отделения бяха открити днес в МБАЛ „Проф. д-р Константин Чилов“ ЕООД в Мадан.
Лентата бе прерязана от кмета на община Мадан Фахри Молайсенов и управителят на лечебното заведение д-р Стефан Хаджиев.
Детското отделение, както и Гинекологичното в болницата са придобили нов и модерен вид, като след ремонта има всички необходими съвременни условия за престоя на пациентите. Направен е и специален детски кът за най-малките пациенти, а цветовете на стаите и коридорите са подбрани специално, като идеята е средата да е различна от типичната за болница.

Oфициaлнoтo oтĸpивaнe бeшe днec, нa ĸoeтo пpиcъcтвaxa ĸмeтът нa oбщинaтa Фaxpи Moлaйceнoв, Hapoдните представители Хaйpи Caдъĸoв от ДПС и д-p Дaниeлa Дapитĸoвa от ГЕРБ, диpeĸтopът нa Peгиoнaлнaтa здpaвнa инcпeĸция д-p Mими Kyбaтeвa, диpeĸтopът нa ДKЦ – Cмoлян д-p Moни Typнaлиeв, yпpaвитeлят нa Cпeциaлизиpaнa Бoлницa зa Pexaбилитaция „Opфeй“ – Дeвин д-p Юлия Kиcимoвa, пpeдceдaтeлят нa OбC – Maдaн Бexчeт Cиpaĸoв, част от дарителите и служители на лечебното заведение.

„Няма да скрия и факта, че положихме неимоверни усилия, за да подкрепим общинската болница – от предотвратяване на затварянето й, през търсене и привличане на специалисти, през постоянните усилия лечебното заведение да придобива европейски вид за лечение на пациентите“, сподели кметът на общината Фахри Молайсенов преди официалното откриване на двете отделения.
Д-р Хаджиев припомни, че лечебното заведение е с подменена покривна конструкция, изолация на всички фасадни стени, а дървената амортизирана дограма е сменена с нова ПВЦ. „Изградена е нова ел. инсталация и канализация, осигурен е необходимият микроклимат, чрез ОВК /отопление, вентилация, климатизация/. Здравното заведение разполага с нова пожароизвестителна система, модернизирани, перално помещение и сушилня и др.“, сподели още д-р Хаджиев. Той благодари на ръководството на общината за подкрепата, като изрази и увереност, че и за в бъдеще ще могат да разчитат на тяхната подкрепа.
Молайсенов припомни още, че със средства от общинския бюджет е ремонтирано и обновен операционня блок, родилен сектор и детско отделение,в което скучните стаи в момента са изпъстрени в различни цветове за уют на най-малките пациенти.
Благодарение на спонсори е подновена по-голямата част от легловата база и оборудването на стаите с нови шкафчета и различни консумативи. Сумата, която е събрана е в размер на около 37 000 лв. Имената на дарителите са овековечени на специално направени благодарствените табла, които се намират на входа на отделенията.

Потребителски вход