ЗАПОЧНАХА ПРАЗНИЧНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ, ПОСВЕТЕНИ НА ПРАЗНИКА НА ГРАДА И ДЕНЯ НА МИНЬОРА

Започнаха празничните мероприятията , посветени на честванията на празника на града и деня на миньора. В първия ден от празничната програма са заложени редица мероприятия, които продължават да текат.
Сутринта от 9:00 часа бе даден старта на маратона, организиран от „Горубсо“ АД. След близо 4- километрово бягане първи сред момчетата до 14 год. стана известният ни вече спортист, шампион в много видове спортове – Филип Чукаров, а при момичетата първа финишира по-малката му сестричка Елина.
При възрастните, които трябваше да направят две обиколки на трасето, първа сред дамите пробяга разстоянието Теодора Гецова , а при мъжете Радостин Капуджиев.
В мероприятието се включиха и Големите имена в маратона –Нонка Кадиева, Руско Кадиев и Венцислав Чавдаров, които получиха специални награди за примерът, който дават на младите.
Награди за спомен от маратона, получиха всички участници, класирали се на I.II и III- място в своята категория, като такава имаше и за най-малкият участник – Семир Пулев – на 6 год., и за най-възрастен маратонец - Христина Андреевска на прекрасните 68 год.
Специална награда и парична сума получиха и децата от ЦСРИ „Детелина“– град Мадан.

Награда взе и Валентин Чевлиев- 13-годишен , който пробяга разстоянието за възрастни.

От 11:00 ч. мероприятията продължиха с почитане паметта и поднасяне на венци и цветя пред паметниците на Ангел Янакиев, Клавдия Митрофановна Дроздева и пред паметната плоча „В памет на загиналите при трудови злополуки”.
Програмата ще продължи :
От 14:00ч. Награждаване на победителите в конкурса „Мадан – кътче от рая”. Изложба на картини под надслов „Мадан – минало и настояще”
Място: Градска библиотека

От 15.30ч. Откриване на реновираните акушеро-гинекологично и детско отделение към МБАЛ „Проф.д-р.К.Чилов” гр.Мадан - Място: МБАЛ „Проф.д-р К.Чилов”
От 17.00 ч. Детско шоу - Място: Градски площад

От 18.30 ч. Финал и награждаване на победителите от футболния турнир 2017 г. Награждаване на изявени спортисти от община Мадан
Място: Спортен комплекс-Мадан
ЗАПОВЯДАЙТЕ

Потребителски вход