ЗЛАТНИ МЕДАЛИ И ТИТЛИ „СВЕТОВЕН ШАМПИОН” ЗА САМОДЕЙЦИТЕ ОТ БУКОВО ОТ УЧАСТИЕТО ИМ В СВЕТОВЕН ШАМПИОНАТ ПО ФОЛКЛОР „WORLD FOLK 2017”

От тазгодишното издание на Световния шампионат по фолклор „World Folk 2017”, което се проведе от 17 до 27 август на сцените в градовете Бургас, Несебър, Свети Влас, Обзор и Слънчев, самодейците от НЧ „Иван Вазов-1958” – с. Буково се върнаха с най-високите отличия.
С блестящите си изпълнения на песните “ „Едно са лудо изрука“ и “ От мен ти изин юначе“ Групата за автентичен фолклор спечели златен медал и титлата „Световни шампиони” . Отличието е в категория автентична фолклорна песен.
Форумът се провежда под егидата на Националната комисия на България за ЮНЕСКО. Повече от 100 колектива и индивидуални изпълнители с над 2000 участници се състезават в различни категории и възрастови групи на сцените на шампионата. Той има за цел да популяризира традиционните народни изкуства.
Сред отличените са още и гайдарите Красимир Василев и Славчо Кичуков с изпълнение на гайдарска сюита, които също се сдобиха със златен медал и титлата „Световни шампиони”, а индивидуално изпълнение на солистката на групата – Валя Дъбова, донесе на певицата диплом „Вицешампион” и сребърен медал.

Потребителски вход