ДЕЦАТА В МАДАН ПРЕДПОЧИТАТ ПРЕЗ ЛЯТНАТА ВАКАНЦИЯ ДА ПРЕКАРВАТ ВРЕМЕТО СИ В БИБЛИОТЕКАТА

Тази година изключителен интерес проявяват учениците към библиотеката, където прекарват голяма част от свободното си време през лятната ваканция. Въпреки спинерите, айфоните, таблетите и останалите модерни изобретения в днешно време, ежедневно читалнята и компютърната зала са пълни с деца. Тук те на място четат не само задължителните книгите, дадени им за прочит от техните учители, но и друга занимателна литература, сподели с нас Росица Кичукова - главен специалист „Библиотечни фондове” в Градска библиотека „Антон Страшимиров”.
Благодарение на кмета Молайсенов ежегодно библиотеката закупува занимателни книги – детски енциклопедии, книжки за оцветяване, пъзели, панорамни, музикални и др., които са на разположение в читалнята на библиотеката. Потопявайки се в света на книгите, децата губят представа за времето. Тук – в читалнята те играят, оцветяват, четат, моделират.
Колективно се посещава и компютърната зала, където децата се запознават с различни занимателни игри. Гледат анимационни и други филми.
Интересът към книгите за прочит през ваканцията също е голям, посещенията в заемната са много повече от предходните години. През ваканцията в библиотеката са регистрирани 190 ученици, а заетите книги само през месец юни са 562. Общо пък посещенията в читалня, заемна и компютърна зала само през месец юни е 738.
Днес децата отново четат – това е едно от най- приятните им занимания.
Радостен е и фактът, че библиотеката се посещава семейно – родители водят децата си за да ги запознаят със света на книгите – място, където те по- нататък ще посещават с приятелите си за да прочетат своите първи и незабравими спътници на детството, допълни Кичукова.

Потребителски вход