ТК “РОДОПСКИ КРИСТАЛ“ ТРОПНА ХОРА НА МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ В ТУРЦИЯ

ТК “Родопски кристал“ при НЧ „Иван Вазов -1999“ – Мадан бе сред официално поканените групи, които взеха участие в международен фестивал в турския град Юние.
От 3 до 8 юли хороигралците от Мадан тропаха хора на една сцена с над 210 танцьори от Украйна, Румъния, Азербайджан, Македония , Татарстан, Грузия, както и много местни групи.
Фестивалът бе открит с дефиле на всички участници от различните страни, започващо от градския площад, преминаващ по брега на Черно море, завършвайки отново на централния площад, където по-късно се изявяваха. Събитието се предаваше пряко по телевизията в Турция.
Освен с великолепните си изпълнение на родопски и тракийски хора, самодейците привлякоха погледите и възхищението си с носиите, с които дефилираха и участваха в програмата. Хилядите хора на площада бурно ги аплодираха и с нетърпение очакваха да приключи изпълнението им, за да се снимат с тях.
Един от зам.-кметовете на турската община Ерхан Ерем награди нашите таланти с медал и плакет за прекрасните изпълнения, великолепните носии и атмосферата, която създадоха по време на изпълненията им.

Потребителски вход