ГОЛЯМО БРАВО ЗА МАДАНСКИТЕ СЛАВЕЙЧЕТА, КОИТО ГРАБНАХА ДВЕ НАГРАДИ ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ЕТНОФЕСТИВАЛ С НАД 2 000 УЧАСТНИЦИ

Отлично представяне на децата от Детска фолклорна група при НЧ”Иван Вазов -1999” – Мадан с ръководител Бистра Панджилова в Международния детски етнофестивал "Децата на Балканите - с духовност в Европа".
На сцената в Минерални бани обл.Хасково в продължение на два дни-на 31 май и 1 юни, се представиха близо 2000 деца, 80 групови и 25 индивидуални изпълнители от 17 области и 44 населени места в България, както и участници от Индия, Молдова, Сърбия, Македония и Босна и Херцеговина.

От всички тези 2000 участници изпълненията на представителите от Мадан, не само не останаха незабелязани, а дори трогнаха журито, което имаше тежката дума да отсеят най-добрите. Третото място в първа възрастова група от 5 до 10 г. - бе присъдено на Трио Карина Минчева, Александра и Нанси Кисьови. Осемгодишните славейчета развълнуваха публиката с изпълнението на песните “Ела се вие, превива” и “ Росице, руса девойка”, под съпровод на гайдаря Никола Андонов. В Раздел индивидуални изпълнители, певци и инструменталисти във втората възрастова група от 11 до 14 г. , второто място зае Валерия Делчева с изпълнението на "Заспал юнак" и "Залюбих, майчо, загалих".

Потребителски вход