ГРАДСКА БИБЛИОТЕКА „АНТОН СТРАШИМИРОВ” ОТПРАЗНУВА СВОЯ 60-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

Вчера библиотеката в Мадан отпразнува своя 60-ти юбилей.
Историята на културния институт беше показана в презентация, събрала само част от динамичните моменти, през които преминава библиотеката по пътя в утвърждаването си на културно-информационен и духовен център в града. Със своето присъствие юбилея уважиха Народният представител Хайри Садъков, кметът на общината Фахри Молайсенов, представители на ОбС и ОбА- Мадан, както и много други жители и гости.
Събитието се проведе в залата на картинната галерия на библиотеката, чиято експозиция беше обогатена с още една великолепна картина, подарък от градоначалника, който лично я връчи на Росица Кичукова - Главен специалист „Библиотечни фондове”.
Той пожела на колектива да продължават да работят със същия ентусиазъм и любов към съхранение и разпространение на печатното слово.

Емоционални празнични слова и честитки поднесоха и много от присъстващите гости, които развълнуваха библиотекарите.

Настроението в залата бе приповдигнато и от прекрасните изпълнения на Детска вокална група към НЧ „Иван Вазов-1999” и изиграната в съвременен вариант приказката „Сливи за смет” от децата от ДГ „Елица”. Специални музикални поздрави към присъстващите отправиха и Димитър Неделчев и Силви Банджов.

Домакинята на събитието Росица Кичукова беше приготвила и подаръци и различни грамоти. Награди за цялостен принос в организирането и провеждането на културните инициативи на библиотеката получиха Милена Белова и Димитър Неделчев. За цялостна и дългогодишна професионална просветителска дейност наградата бе за Димитринка Ангелова. Грамота за дарител и цялостен принос за развитие дейността на библиотеката получи Стоянка Стефанова. Грамота за развитие културната дейност на библиотеката получи и една от специалните гостенки на събитието, дошла от Несебър специално за повода - Мария Дичева.
А наградата „Читател на годината – 2016”, тази година бе присъдена на Димитринка Велкова с 76 прочетени книги.
„ Благодаря на читателите, партньорите и на вас приятели, че споделихте с нас нашият празник. Бъдете здрави и до нови срещи“, каза в завършек Кичукова. И както се полага на рожден ден - след официалната част имаше и осигурена почерпка от общината.

/В прикачения файл може да разгледате презентацията, разказваща 60-годишната история на библиотеката в Мадан/

Прикачени файлове: 

Потребителски вход