ПОСЛЕДНИЯТ ЗВЪНЕЦ УДАРИ ЗА ВИПУСК 2017 В МАДАН

За последен път днес удари училищният звънец за 12-тите класове в училищата в Мадан, които изпратиха абитуриентите от Випуск 2017 г.
Церемонията в СУ „Отец Паисий” започна с музикалната програма, включваща изпълнения на песни и танци, посветена на зрелостниците.
Официални гости на събитието бяха Народният представител Хайри Садъков, кметът на община Мадан Фахри Молайсенов, неговият заместник Явор Орлов, Секретарят на общината Бисер Минчев и Председателят на ОбС –Мадан Бехчет Сираков.
Сърдечни слова към завършващите отправиха депутатът в 44-то НС - Хайри Садъков и кметът Фахри Молайсенов и директорката на учебното заведение Светла Генова,
Градоначалникът се обърна към абитуриентите с думите „...днес, когато завършвате един етап от своя живот и тръгвате по пътя на своята реализация, пожелавам ви преди всичко да бъдете здрави и да сбъдвате мечтите си.
Опрете се здраво на знанията и възпитанието, което сте получили в СУ „Отец Паисий” и не спирайте нито за миг да овладявате нови знания и умения, защото животът ни има смисъл само тогава, когато непрекъснато се стремим към нещо по-добро!
Желая ви да продължите образованието си в добри университети у нас и по света. Да се реализирате успешно в сферата, която желаете и да не забравяте, че тук е вашият дом и че Мадан има нужда от младостта Ви, силата Ви и знанията ви! Успешно представяне на матурите и кандидатстудентските изпити, а също и във всички бъдещи начинания. Успех и на добър час !

Със смесени емоции на радост и тъга завършващите ученици връчиха благодарствени грамоти и цветя на своите учители. Веднага след това училищното знаме бе предадено на следващата смяна знаменосци. Под звуците на емблематичните „Един неразделен клас“ и „След 10 години“, абитуриентите се отправиха към изхода на школото, огласяни с последния за тях звънец и бурно отброяване от 1 до 12.
Менче с вода се изля пред краката на младежите и девойките за успех и късмет в живота.

Тази година в Мадан 12 клас завършват 78 ученици. Държавните изпити са след по-малко от седмица. Първата матура – по български език и литература ще се проведе на 19 май, а на 22 май е вторият задължителен държавен изпит по избран от учениците предмет.

Потребителски вход