С РЕДИЦА ИНИЦИАТИВИ В МАДАН ОТБЕЛЯЗАХА ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА

Всяка година - на 22 април цял свят чества Деня на Земята. Различни дейности за опазването на природата в този ден целят да обединят хората на планетата в защита на околната среда.
Община Мадан се включи в отбелязването на 47-та годишнина на празника с редица самостоятелни и съвместни мероприятия.
Още преди няколко дни в централната градска част бяха засадени 11 бр. декоративни кленови дървета, характерни с издължена корона и прекрасен пурпурен цвят на листатa.
Денят на Земята бе поводът и младежите от БЧК, съвместно с Младежкия парламент към НЧ „Иван Вазов-1999” , представители от Общинска администрация и ГСУ- Мадан, заедно да засадят дръвчета и цветя в зелените площи в града.
Фиданките са дарение от Горското стопанство, което дари 15 бр., от видовете конски кестен, кедър и явор, които освен в града, бяха засадени в училищата и детските градини на територията на цялата община.
НЧ „Никола Й. Вапцаров - 1997”- Средногорци също се включи в отбелязването на Деня на земята, като в продължение на две седмици децата влагаха много умения, сръчност и въображение, при изработването на различни предмети от отпадъчни материали, като найлонови торбички, картонени опаковки, пластмасови шишета и др.
За всички участници в различите инициативи, общината бе подсигурила подаръци.

Потребителски вход